Stress tegn

tlf. 4054 2839

Stress symptomer

Her kommer en oversigt over de mest almindelige tegn på stress. De øverste tegn, i det røde område i lyskurven, er de værste. Det er hér, at du skal reagere - få hjælp til at håndtere din stress.

Det røde område - få hjælp!

Det gule område - midlertidig stress er ok

Det grønne område, forbigående symptomer

Når du har været meget presset i lang tid, vil du sikkert opleve de røde stresstegn. I denne gruppe er også de tegn, som kun DU kender - forværring af nogle lidelser, som du kun har, når du er presset. Det er meget individuelt hvad man oplever, men forværring af eksem, migræne, muskelspændinger, mad man pludselig ikke tåler mv. er ofte nævnt. 

Vi havner i det gule felt i lyskurven, når vi i længere tid har været presset. Typisk i en periode, hvor der både har været meget på jobbet - og meget derhjemme. Eller der er sket drastiske ændringer i dit liv, som du har det rigtigt svært med. Kroppen kalder på ro, men når du skal sove, vågner du flere gange i løbet af natten - eller bare alt for tidligt.

Her skal du overveje at få hjælp, det er meget lettere at komme tilbage til dit normale overskud, når du ikke bliver yderligere stresset.

Vi kender det allesammen. Der venter en opgave forude, som er stor eller fremmed. Det kan være, at du skal præstere en tale på job, stå i spidsen for opgaver som bliver svære. Eller du privat er meget optaget af en stor familiefest, og nu er det lige op over!

De grønne stresstegn skal helst forsvinde, når den store opgave er overstået.
Grøn stress (adrenalin i kroppen) er med til at forberede kroppen på en ekstra præstation, hvilket kan være positivt.

Husk, at du skal gå til din læge, hvis du oplever symptomer, som du ikke er tryg ved. Alle symptomer i det røde felt, kræver en tur omkring lægen. Det kan være så meget andet end stress.

Din krop kan have mange måder at fortælle dig på, at du er ved at overbelaste den. Du kan dog vænne dig til symptomerne, derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke tegn der kommer og går i din krop. Prøv også stresstesten nederst.

Bodil Nielsen er stresscoach og konsulent med øje for trivsel på virksomheder.  Geografisk rækker hun Dronninglund, Hjallerup, Brønderslev, Frederikshavn, Sæby og Aalborg

Atego v/Bodil Nielsen

Tlf. 4054 2839

bodil@atego.dk

 

Hjallerup Udviklingspark

Erhvervsparken 2

9320 Hjallerup

 

 

 

 

Find Atego v. Bodil Nielsen på Facebook

CVR nummer: 3992 7446

Arbejdslyst

Trivsel

Energi

Glæde

Overskud

Copyright Atego 2018 © All Rights Reserved