Nytårs ønsker

Sig farvel til det gamle år!

Se frem - og glæd dig - til det nye år.

En lille guide til at få fokus på alt det skønne, som du kan ønske dig i det nye år.

1.

Sæt dig et stille sted. Skab ro, måske med stille musik, en kop kaffe, stearinlys eller hvad du kan lide.

Find 2 ark papir og kuglepen. 

På det ene papir laver du overskriften "2023", på det andet "2024".

2.

Begynd med at se tilbage på året der er gået. Noter på papiret "2023", alle de tanker der dukker op. Positive oplevelser og negative oplevelser. Giv dig god tid til at hilse på dem alle, uanset hvordan de var. Mærk alle følelserne ved hver oplevelse.

 

3.

Nu skal du se frem på det nye år. Tag arket "2024", og beskriv kort alle de oplevelser, som du håber på at få. Alt, hvad du kan glæde dig til! Mærk forventningen, giv dig god tid. Hvad kan du tænke dig? Prøv om du kan lade være med at tænke ”Nej, det kan nok ikke lade sig gøre”, men bare skriv løs på din ønskeseddel. Måske skal du bruge endnu et ark papir? Skriv om ting, du vil gøre alene, ting du vil gøre sammen med andre. Hvad vil du have fokus på, i det nye år? Måske glæde? Sundhed? Tid, hvor du prioriterer dig selv? Udeliv? Et nyt job? Et forhold til en bestemt person?
Hvad vil du gøre, for at få fokus på netop dette? Gå helt i detaljer. Jo mere omhyggelig du er med at beskrive, jo lettere er det for dig selv at opfylde.


4.

Tag nu et kik på den første seddel fra 2023. Hvilke ting vil du gerne gøre igen – gøre mere af? Skriv dine ideer over på ønskesedlen for 2024.


5.

Så er det tid at sige farvel til 2023! Tag papiret "2023", og bestem dig for hvad du gerne vil gøre ved det. Du kan, sådan lidt højtideligt, rive det i stykker og sige tak for i år. Du kan tage det med ud og brænde det – måske på selveste nytårsaften? Du kan lægge det i en kuvert og gemme et sted, hvor du først må se det om lang tid. Sig pænt farvel til dit 2023 – det blev som det blev, du gjorde det bedste du kunne. Du havde både skønne, og sikkert også nogle mindre gode oplevelser som du har lært af, og du vil gøre anderledes - eller ikke gøre - fremover.


6.

Tilsidst kan du igen se på din ønskeseddel for 2024. Glæd dig til alt hvad du skal opleve. Hæng den op eller læg den et sted, hvor du ser den jævnligt. Du må gerne tilføje ønsker, som året skrider frem. Det er jo DIN ønskeseddel. IKKE en To Do Liste! Blot positive og glade ønsker, som vil hjælpe dig til at få et fantastisk 2024. 

 

 

Rigtigt godt nytår!